Turisme

ITINERARIS D'INTERÉS CULTURAL, MEDIAMBIENTAL I GASTRONÒMIC, CAL DESTACAR:

Per als més exigents, Castellonet compta amb una xàrcia de sendes de curta recorreguda, on els visitants no en tindran cap problema de trobar-les perquè estan ben senyalitzades i al llarg del seu recorregut podran disfrutar del magnífic entorn que les envolta, i finalitzen, com a via de comunicació amb els territoris dels pobles lindants. Estes sendes conegudes com camins i sendes de ferradura, han sigut utilitzades, a peu i amb cavalleria, pels nostres avantpassats. Eren els itineraris més durs, però els de més curta durada per a traslladar-se als pobles lindants. Pel valuós paper que van desenrotllar, hui són una part important de la cultura popular del lloc, sent estos camins drets de pas comunal en què l'Ajuntament s'encarrega de la seua vigilància i vetlla per la seua conservació.

 ALTRES PARATGES:
  • Jaciment poblat ibèric, final senda del Tossal.
  • Safareig Municipal (part baixa del poble) i segona porta d'entrada al recinte urbà, porta de La Albacara.
  • Palau dels Senyors Almúnia, segle XVII, situat a la Plaça d'este municipi. Este edifici conserva l'escut d'armes en la seua façana.
  • Església de Sant Jaume, del segle XVII, a la plaça del poble.
  • Ruïnes de l'Ermita de Santa Fe.
  • Fonts naurals per tot arreu del terme: La font Major, font de la Fita, font Nova, font del Gauet, font de Massil i la font de la Cuta, (totes estan senyalitzades). Els vianants poden visitar-les a traves dels camins i sendes del terme municipal.
  • I el recull de plantes (té de muntanya, romer, pebrella...).
  • El goig de veure fauna variada (soliguers, musteles, serps, raboses, perdius, conills, porcs senglars, alguna parella d'àguiles, i d'altres...).
  • Rutes en bicicleta: La Cuta en Castellonet de la Conquesta i en general turisme ecològic i actiu (bici turisme no competitiu ni agressiu, l'esport respectuós amb el mig natural, l'accés a la natura, la cultura, l'oci).

Tot i això, perque els amants de la naturalesa ens deixen envoltar per les impressiones juganeres que amaguen les brises, el besllum del vespre, els jocs de l'oratge i a més a més de la mirada en el mig natural, la mirada sobre geografia de l'espai i que ha sigut la trajectòria d'este poble (protecció, reforestació, recuperació de vies pecuàries, camins públics...) que de segur, te captivarà. T'hi esperem.