Gastronomia

RECEPTES DE CUINA

PASTÍS D´ALBERGÍNIA

Ingredients:

4 albergines grans, mig kg. de magre picat, 2 fetges de pollastre, 2 ous, 1 ceba grossa, 1 tomaca, 50 gr de pinyonets, mig gotet d´oli d´oliva, farina, sal i pebre-roig.

Preparació:

Fem un sofregit amb la carn picada, els fetges trossejats, la ceba tallada molt menuda, la tomaca ratllada, els pinyons, la sal i el pebre-roig. Tallem les albergínies a làmines, les pasem per farina i les fregim en una paella amb oli calent. En una casola de fang alternarem capes d´albergínia amb capes de sofregit, de manera que l´última capa siga d´albergínia. Finalment, batrem dos ous amb un pessiguet de sal, punxarem el pastís i abocarem els ous per damunt. Ho courem al fo 200º al voltant de 20 minuts fins que estiga daurat.

 

DOBLADETS DE VEDELLA

Ingredients:

4 tallades fines de vedella, 500 gr. de carn de porc picada, 2 fetges de pollastre, 1 ceba, 1 tomaca, 1 pebrera, 1 got de brou de ca, 1 got d´oli d´oliva, sal, pinyonets, espècies, brandi

Preparació:

Posarem l´oli en una paella i sofregirem la carn picada, la ceba, la tomaca i la pebrera, tot trossejat molt menut. Salarem la ca de vedella i la farcirem amb el sofregit. L´enrotllarem, la tancarem amb furgadents i la fregirem un poc. En una cassola arreglarem la carn i li afegirem el brandi, les espècies, l´oli del sofregit i un gotet de brou de ca. Ho deixarem a foc molt lent fins que estiga cuit.

 

BRAÇ DE GITANO

Ingredients:

4 ous, 4 cullerades de sucre, 4 cullerades de farina, mig kilo de moniato confitat.

Preparació:

En un recipient muntem les clares a punt de neu i incorporem el sucre sense deixar de remenar. A continuació li afegim els rovells i la farina. Preparem una llauna amb paper d´estrassa o d´alumini o aboquem la massa ben repartida. Ho courem al forn a 150º molt poc de temps, mentre preparem el confitat per farçir el braç. Deixarem gelar, li llevarem el paper a la massa i procedirem a farcir el braç amb el confitat a la vegada que l´enrotllem. Adornarem al gust.